Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Боржавська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 22107922) був реорганізований і увійшов до складу Берегівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Угорські школи на Закарпатті повністю забезпечили українськими підручниками

Закарпатські школи нацменшин з угорською мовою викладання станом на сьогодні повністю забезпечені підручниками, словниками та методичними матеріалами українською мовою.

 

Про це повідомила директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова.

“На сьогодні усі угорськомовні школи Закарпаття забезпечені в повному обсязі необхідними підручникам, словниками та методичними матеріалами українською мовою. У школах на державні кошти були організовані кабінети української мови. Ці заходи спрямовані на виконання вимог Закону “Про освіту”, яким передбачається поступове збільшення годин викладання української мови в школах нацменшин,” - розповіла Сопкова.

Як повідомила головний спеціаліст відділу освіти Берегівської РДА Ельвіра Лесишин, Берегівський район, зокрема, отримав 1,5 млн грн на облаштування 11 кабінетів української мови в школах з угорською мовою навчання.

“Наразі в районі збільшено години викладання української в 5-6 класах до 5 годин на тиждень, у 7 класах — 4,5 години, у 8 та 9 класах — до 4 годин на тиждень” - зазначила Лесишин.

Вона підтвердила, що в Берегівському районі, де компактно проживають угорці, усі школи забезпечені підручниками на 100%.

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *